Kereső
Kiemelt termékcsoportok
iparosaruhaz.hu
Termék kategóriák
Tisztelt Kereskedő! Ez a weblap a Power-Globex kereskedelmi program egyik bemutató oldala. Ha érdeklődik a szoftver iránt, kérjen távbemutatót vagy személyes találkozót, hogy mélyebben megismerhesse a rendszer működését. Időpont egyeztetés: +36 20 5844 693 

Leatherman multiszerszámok

 
 
Leatherman multiszerszámok legfontosabb jellemzői:
 
MADE IN USA: minden szerszám amerikai gyártmány, Oregon államban, Portland városában gyártják mind a mai napig.
25 ÉV GARANCIA: a vásárlás dátumától számított 25 éven belül előforduló meghibásodás esetén a meghibásodott szerszámokat ingyen javítjuk vagy cseréljük ún. „refurbished\", a vadonatúj szerszámokhoz hasonló állapotban lévő, felújított szerszámokra.


Karbantartási tippek

Tisztítás
A szerszámokat illetve késeket rendszeres időközönként tisztítani, olajozni kell. Attól függően, hogy a szerszám milyen szennyeződésnek van kitéve a tisztítási módszer is eltérő.

Amennyiben a szerszámot gyakran éri sós víz (tengeri környezet), célszerű azt utána friss vízben alaposan átöblíteni, megszárítani és beolajozni bármilyen fajta víztaszító szer (pl. WD-40) segítségével. Ha rozsdásodást tapasztal, akkor a \"Rozsdásodás, korrózió\" című részben leírtaknak megfelelően járjon el.

Amennyiben törmelék vagy ragacsos folyadék kerül a szerszám belsejébe, akkor azt langyos, tisztítószeres víz segítségével távolíthatja el. Kátrány vagy hasonló jellegű szennyeződés eltávolításához használjon terpentin-olaj szeszt vagy más ásványi szeszt. Ne használjon Klór tartalmú vegyületeket. Tisztítás után alaposan át kell öblíteni, megszárítani és beolajozni víztaszító szer (pl.WD-40) segítségével, hogy a nedvesség a szerszám minden zugából eltávozzon. Ez megakadályozza, hogy a későbbiekben esetleg rozsdásodás lépjen fel.

A késpengék élezése
A Leatherman szerszámok és kések egyenes és fogazott élű késeket tartalmaznak. Az élezés módja mindkét esetben más, ezért a fogazott élű késeket nem szabad a hagyományos (egyenes élű) késekhez hasonló módon élezni.

Az egyenes élű késpenge bármilyen, hagyományos élező eszközzel élesíthető (pl. köszörűkő), azonban a fogazott élű késeket kizárólag speciális, csakis erre a célra szolgáló, élező készlet segítségével (pl. Spyderco Sharpmaker) lehet élezni. A megfelelő élezés során a fogazott mintázat nem sérül, alakja megmarad. A fogazott él lapos (hát-) oldalát nem szabad élezni mert az a barázdák kopását, az él tompulását idézheti elő. Amennyiben még nincs tapasztalata az ilyen pengék élezésével kapcsolatban, akkor mindenképpen ajánlatos szakemberhez fordulni.

Rozsdásodás, korrózió
A Leatherman Tool termékek anyaga 100% -os, kiváló minőségű, rozsdamentes acél, (kivéve a bitek, amelyek szerszámacélból készülnek). Az acél rozsdamentesként való megjelölése azonban nem jelenti azt, hogy az anyag nem rozsdásodhat, csak azt, hogy korrózió álló. Az acél ötvözet összetevőitől (és azok arányától) függően az acél lehet teljesen korrózióálló (100% -ig rozsdamentes) és eközben viszonylag puha (pl. konyhai evőeszközök), vagy csak bizonyos fokig korrózióálló, viszont nagyon kemény.

A Leatherman Tool termékek anyaga kemény, a pengék élei tartósan élesek maradnak, de a fentiekből következően ez azzal jár, hogy a szerszámokon - nem megfelelő karbantartás esetén - előfordulhat rozsdásodás. Ennek megelőzése érdekében a szerszámot rendszeresen tisztítani, szárítani (szárazra törölni) és olajozni (kenni) kell. Ez különösen akkor fontos, ha a szerszámot nedves, vizes környezetben használja. Tisztítás után olajozza be a pengetartó tengelyeket (pl. a WD-40 segítségével). Fényesítse ki a rozsdásodó felületeket súroló kendő vagy nem-fémes alapanyagú csiszolópapírral (pl. Scotchbrite vagy puha sörteecset).
Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

Barion fizetési rendszer
SimplePay online fizetés
Használt gépek
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 391.48 Ft
Cetelem Online Áruhitel
hazcenter.hu
Metabo termékek
Termékajánló
Garancia regisztráció
Makita Gépregisztráció
HiKOKI Gépregisztráció
AEG Gépregisztráció
Milwaukee Gépregisztráció
Ryobi Gépregisztráció
FLEX Gépregisztráció
DeWALT Gépregisztráció
Metabo Gépregisztráció
BOSCH Gépregisztráció
EXTOL Gépregisztráció
FESTOOL Gépregisztráció
GYS Gépregisztráció
Mastroweld Gépregisztráció
FEIN Gépregisztráció
Stihl termékek