Kereső
Kiemelt termékcsoportok
iparosaruhaz.hu
Termék kategóriák
Főkategória feed import / Power főkategória import
 
Egyedi főkategória tartalmának megjelenítése
egyedi feed (XML, XLS fájl) segítségével,
vagy Power Főkategória (feed) Export - PFE alkalmazásával.
 
Főkategória feed import
 
A "főkategória feed import" funkció lehetőséget ad arra, hogy a weblapra felkerüljön úgy egy főkategória, hogy a főkategória teljes tartalma (alkategóriák és termékek) feed segítségével kerül megjelenítésre.
 
A feed működéséhez két - elérési úttal rendelkező - fájlra van szükség (XML vagy XLS), melyek formátumának és tartalmának pontosan olyannak kell lennie, amilyet a rendszer igényel, ezért formátum leírást biztosítunk.
 
Ahhoz, hogy egy főkategória feed segítségével jelenhessen meg egy webáruházban, alapvetően két fájl (két táblázat) szükséges:
1.    A főkategórián belüli alkategóriákkal kapcsolatos információkat tartalmazó táblázat (kategóriák neve, kategóriák képe, szülő kategóriák, stb.) 
2.    A termékekkel kapcsolatos információkat tartalmazó táblázat (cikkszám, terméknév, rövid és hosszú leírás, kép, milyen kategóriában található, stb.)
 
termékeket és a kategóriákat tartalmazó fájloknak, táblázatoknak nem kötelező azonos formátumúnak lenniük, tehát az egyik lehet XML, a másik pedig XLS.
 
formátum leírások és példafájlok megtekintéséhez, illetve a feed „helyességének” ellenőrzéséhez használható felület a következő oldalon található:
https://feed.controlpower.hu 
 
A feedet biztosíthatja pl. egy nagykereskedő, gyári képviselet, magyarországi forgalmazó cég, stb., tehát egy "főkategóriát adó kereskedő", de a feed hivatkozásai (táblázatai) származhatnak akár az üzlet számlázó programjából is! 
 
Fontos, hogy feed (XML, XLS fájlok) segítségével gyűjtő termékek és azok termékváltozatai, illetve címkék nem jeleníthetők meg az oldalakon. Nem alkalmas továbbá a "főkategória feed import" arra sem, hogy termékopciók, opciós kiegészítők jelenjenek meg a termékeknél. Tehát gyűjtő termékek és azok termékváltozatai és termékopciók illetve címkék XML és XLS feed segítségével nem jeleníthetők meg! 
 
 
Power főkategória import
 
"Power főkategória import" funkciónak köszönhetően, ha a "Főkategória Export"-ot egy Power-Expert Kft. által készített weblap biztosítja, akkor egy speciális funkció, a "Power Főkategória (Feed) Export, rövidítve PFE" alkalmazásával egy másik Power-Expert Kft. által készített, "főkategória import" fogadására képes weblap számára biztosíthatók a gyűjtőtermékek, termékopciók és címkék átvitele is, sőt a beállított kapcsolódó termékek és kapcsolódó kategóriák is megjelennek.
 
 
Egy "főkategória tartalmának megjelenítése feed (XML vagy XLS fájlok) segítségével, vagy főkategória import (PFE) segítségével" szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe a Power-Globex weblapok esetében, maximum három főkategóriára vonatkozóan!

Ha igényel 4. vagy további főkategóriák ilyen módon történő megjelenítést is, az már nem ingyenes, hanem havi nettó 1 000 Ft / főkategória szolgáltatási díjért vehető igénybe! 
 
 
A főkategóriák importálási lehetőségeihez szorosan kapcsolódnak a főkategóriák exportálási lehetőségei, melyeket az alábbiakban foglalunk össze röviden:
 
 
"Power Főkategória (feed) Export - PFE"  és  "Főkategória feed export"
 
Ezek a funkciók azon partnereink számára jelentenek jó lehetőséget, akik nagykereskedelmi, forgalmazói tevékenységet is folytatnak. Ha partnerünk egy termék főkategóriát színvonalasan létrehoz, elkészít és karbantart, és ezt a főkategóriát egy vagy több viszonteladója webáruházában is szeretné megjeleníteni automatikus frissüléssel, akkor ezek a funkciók jelenthetik a megoldást. 
 
a). "Power Főkategória (feed) Export -  röviden PFE" funkció
 
Ha az exportált főkategória csak a Power-Expert Kft. által készített weblapokra kerül majd beimportálásra, akkor a speciális "Power Főkategória (feed) Export -  röviden PFE" funkció alkalmazásával gyűjtő termékek, termékopciók és címkék átvitele is lehetséges, sőt a beállított kapcsolódó termékek és kapcsolódó kategóriák is megjelennek, de hangsúlyozottan csak egy másik technikailag megfelelő Power-Expert Kft. által készített weboldal estében tud működni.
 
Ebben az esetben a "főkategóriát adó kereskedőnek" elég csak e-mailben kiadnia az engedélyt a főkategóriát befogadó kereskedő weblapján történő megjelenítésére, tehát az engedélynek a szolgáltatóhoz el kell jutni írásban. Az adó és a befogadó kereskedő (igény esetén) írásban köthet egymással megállapodást a főkategória használatával kapcsolatban.
 
Természetesen a főkategóriát adó kereskedő bármelyik befogadó kereskedőtől visszavonhatja a főkategória használatát. A visszavonásról a szolgáltatót írásban kell értesíteni, aki ez alapján a főkategória lekapcsolását elvégzi és a lekapcsolásról értesíti mindkét felet e-mailben.
 
b.) "Főkategória feed export" funkció
 
Ha a nagykereskedő partnerünk egy termék főkategóriát színvonalasan létrehoz, elkészít és karbantart, és ezt a főkategóriát egy vagy több viszonteladója webáruházában is szeretné megjeleníteni, akkor a "főkategória feed export" funkció alkalmazásával a főkategóriában található "kategóriák adatait tartalmazó fájlt (táblázatot)" és "termékek adatait tartalmazó fájlt (táblázatot)" tud feed formájában (a fájlok eléréséhez szükséges URL-ek átadásával) biztosítani a kereskedő(k) részére, mely segítségével a főkategória megjeleníthetővé válik, automatikus frissüléssel. Tehát a karbantartást végző "főkategóriát adó kereskedő" használati jogot ad a "főkategóriát befogadó kereskedőnek" azáltal, hogy kiadja számára a két hivatkozást (feedet) mely biztosítja az adott főkategóriában található "kategóriákra vonatkozó táblázatot" és "termékekre vonatkozó táblázatot"!
 
Figyelem! A főkategória nem tartalmazhat gyűjtő termékeket és termékopciókat, mert feed terméklista segítségével (xml vagy xls fájlok alkalmazásával) ezek nem jeleníthetők meg, és címkék megjelenítésére és kapcsolódó termékek, kapcsolódó kategóriák átvitelére sem alkalmas!

A "főkategória feed export" szolgáltatás által biztosított fájlok (táblázatok) formátumáról bővebben a https://feed.controlpower.hu oldalon találhatók információk. (Gyűjtő termékek, termékopciók, címkék és kapcsolódó termékek, kapcsolódó kategóriák megjelenítésére nincs lehetőség.)
 
A feed visszavonása egy kereskedőtől "főkategória feed export" funkció használata esetén:
Ha a főkategóriát (feedet) adó kereskedő vissza akarja vonni egy főkategória használati jogát egy "főkategóriát befogadó kereskedő"-től akkor ezt csak úgy teheti meg, ha a feed módosításra kerül! Ebben az esetben az összes többi kereskedőt értesíteni kell a feed módosulásról, akik ezt a feedet használják, hogy a szükséges beállításokat (pl. a fájlok eléréséhez szükséges URL-ek módosítását vagy fájl név módosulást) el tudják végezni! A főkategória használati jogával kapcsolatos esetleges speciális megállapodást a "főkategóriát kiadó kereskedő" és a "főkategóriát befogadó kereskedő" egymás között írásban rögzítheti.

3 db főkategóriára vonatkozó feed export vagy PFE szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe a Power-Globex weblapok esetében!

Ha igényel egy 4. vagy további főkategóriára vonatkozó feed export vagy PFE szolgáltatást is, akkor a funkció biztosítása már nem ingyenes, hanem havi díj köteles: havi nettó 3 000 Ft / főkategória.
 
 
A Power Főkategória Export (PFE) funkcióval átadott termékek, a főkategóriát befogadó kereskedőnek a weblapján - alap estben - "Háttérárazott" termékekként fognak megjelenni!
 
 
Ha szeretne többet megtudni ezekről a funkciókról, kérje az ingyenes és kötelezettségmentes távbemutató szolgáltatásunkat a +36 20 5844 693 telefonszámon, vagy az info@powerexpert.hu e-mail címen.
 
 
További funkciók, szolgáltatások, információk:
 
 
 
 
Kosár
A kosár üres
Felhasználó

Regisztráció

Barion fizetési rendszer
SimplePay online fizetés
Használt gépek
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 391.48 Ft
Cetelem Online Áruhitel
hazcenter.hu
Metabo termékek
Termékajánló
Garancia regisztráció
Makita Gépregisztráció
HiKOKI Gépregisztráció
AEG Gépregisztráció
Milwaukee Gépregisztráció
Ryobi Gépregisztráció
FLEX Gépregisztráció
DeWALT Gépregisztráció
Metabo Gépregisztráció
BOSCH Gépregisztráció
EXTOL Gépregisztráció
FESTOOL Gépregisztráció
GYS Gépregisztráció
Mastroweld Gépregisztráció
FEIN Gépregisztráció
Stihl termékek